Emily Sikkens is slimste student van Deventer 2016

Wendy van Til

afbeelding voor Emily Sikkens is slimste student van Deventer 2016

Honderd aanwezige studenten dongen gisteravond in de Deventer Schouwburg mee naar de titel Slimste student van Deventer 2016, maar er kan er natuurlijk maar eentje winnen. Emily Sikkens, studente Integrale Veiligheidskunde, bleek de slimste.

Sikkens won naast de titel ook een geldprijs van 300 euro. De andere finalist, Matthijs Mulder, ging er met 150 euro vandoor. Alle prijzen, waaronder ook nog een fiets als publieksprijs, waren beschikbaar gesteld door sponsoren.

Het was de tweede keer dat studentverenigingen Pro Deo en Nescio de quiz de Slimste Student van Deventer organiseerden. “En de sfeer zat er dit keer zeker weer goed in”, vertelt Arjan Vreugdenhil van Pro Deo.

De quizmaster startte een open ronde met dertig meerkeuzevragen waaraan iedereen in de zaal mee kon doen. Na een pauze was bekend welke tien mensen er door waren naar de volgende ronde waar ze om de beurt binnen twee minuten zo veel mogelijk vragen moesten beantwoorden. Na nog een andere spelronde volgde de finale met open vragen, waarin Sikkens dus het slimste bleek.

Foto’s: Evert van de Worp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *