Wie wordt de slimste student van Deventer?

Thijs Klaverstijn
Nog drie weken en dan weten we wie zich een jaar lang de slimste student van Deventer mag noemen. Studentenverenigingen Pro Deo en Nescio organiseren de verkiezing op 24 november voor het eerst, maar hopen dat De Slimste Student van Deventer uitgroeit tot een jaarlijkse traditie.

De Slimste Mens is een populaire tv-quiz waarin journalisten, politici, acteurs en andere prominenten strijden om de titel. De Slimste Student van Deventer is geïnspireerd is geïnspireerd op het tv-programma van KRO-NCRV, en levert de winnaar niet alleen een eervolle titel op, maar ook 300 euro. Het plan is om de verkiezing jaarlijks te organiseren.

Het idee ontstond toen Thimo Woerts, student Stedenbouwkundig Ontwerpen, aan de praat raakte met Alex Kühne, de directeur van de Deventer Schouwburg. “Ik vertelde hem dat het studentenleven in Deventer steeds meer gaat leven”, zegt Thimo. “Pro Deo is al lang stabiel, en met Nescio is er nu een studentenvereniging met een goede structuur, en bovendien eentje die snel groeit. We waren het er over eens dat daar iets mee moest gebeuren.”

Het duurde even voordat gekozen werd voor De Slimste Student van Deventer, maar toen die keuze eenmaal viel was er snel een enthousiaste groep gevonden om het evenement te organiseren. Leden van Nescio en Pro Deo werken hard om De Slimste Student tot een succes te maken. Thimo: “En de mensen van de Deventer Schouwburg zijn ook enorm behulpzaam.”

De Slimste Student van Deventer bestaat uit drie rondes. Na de eerste ronde blijven twintig studenten over, die vervolgens op het podium uitvechten welke twee studenten de finale mogen spelen. Alle studenten die studeren bij Saxion in Deventer mogen meedoen. Maar ook studenten van een andere hogeschool of universiteit kunnen deelnemen, zolang ze maar in Deventer wonen.

Thimo hoopt dat de avond een succes wordt, maar heeft ook een groter doel. “Ik wil dat het evenement bijdraagt aan de groei van Deventer als studentenstad. Studenten leggen via De Slimste Student niet alleen verbinding met elkaar, maar we komen ook in contact met partijen zoals de Schouwburg. En bijvoorbeeld het bedrijfsleven. De sponsoring van Topicus is daar nu al een goed voorbeeld van.”

De Slimste Student van Deventer wordt gehouden op 24 november in de Deventer Schouwburg en begint om 19.30 uur. Afsluitend is er een borrel met muziek van het DJ-duo Phalcon. De avond wordt gepresenteerd door Hans Mantel, bekend van De Wereld Draait Door en North Sea Jazz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *